Чекор по чекор
Почетни чекори со Java
Објектно оријентирани концепти во Јава - Прв дел
Објектно оријентирани концепти во Јава - Втор дел
Објектно оријентирани концепти во Јава - Трет дел
Јава сервлети - Прв дел
Единствен Јава објект (singleton)
Најчести 10 грешки што ги прават Java програмерите
повеќе...
Што е тоа ...
... IDE
... Tomcat
... објект?
... класа?
... наследување?
... интерфејс?
... наследување? (прашања и одговори)
повеќе...
За загревање
Нов проект во Eclipse?
Примитивни податочни типови
Променливи
Оператори
Доделувачки, аритметички и Unary оператори
Оператори за еднаквост, релации и услови
Изрази, искази и блокови
повеќе...
Како да ...
... конвертирам java.sql.Timestamp во java.util.Date
... зададам формат на датум
... ковертирам „long“ во HEX и обратно
... прочитам датотека и променам стринг
... креирам ZIP датотека
... поврзам Apache и Tomcat користејќи mod_jk
... пратам недефиниран број на атрибути до некоја метода
повеќе...
Java преку примери
new Socket(String addr,int port)
new URL(String address)
new URL(String protocol, String host, int port, String file)
CommPort: getInputStream()
CommPortIdentifier: getPortIdentifiers()
Statement: executeQuery(String sql)
Statement: getMaxRows()
повеќе...
Грешка
Нов напис
Рубрика:
Наслов:
  
  

страна број:123
Applets Demo: Breaking the barrier between the browser and the desktop
прегледано:  168595
 вкупно гласови:  1
 средна оценка:  5.0
 коментари:  0
Почнувајќи од Java 6 Update 10, која треба скоро да излезе, applet компонентите ќе можат да се апстрахираат на уште повисоко ниво, пробивајќи ја бариерата помеѓу web и десктоп апликациите.
прочитај повеќе >> 
PreparedStatement: setString(int parameterIndex, String x)
прегледано:  167922
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
PreparedStatement се користи како пооптимално решение за издавање на query-jа кон базата на податоци, бидејќи при првото користење, JDBC драјверот го компајлира query-то, а во последователните повици само ги менува аргументите на query-to... Со тоа, извршувањето на статичкото query со променливи аргументи  е значајно убрзано...
прочитај повеќе >> 
Statement: getMaxRows()
прегледано:  168963
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
Неколку корисни методи на Statement класата...
прочитај повеќе >> 
Statement: executeQuery(String sql)
прегледано:  169435
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
Извршување на SQL query кон базата на податоци...
прочитај повеќе >> 
CommPortIdentifier: getPortIdentifiers()
прегледано:  169084
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
Идентификација на сите комуникациони порти на локалниот компјутер...
прочитај повеќе >> 
CommPort: getInputStream()
прегледано:  169390
 вкупно гласови:  1
 средна оценка:  5.0
 коментари:  0
Читање на податоци кои пристигаат на сериска порта нa локалната машина...
прочитај повеќе >> 
new URL(String protocol, String host, int port, String file)
прегледано:  169066
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
Отворање конекција кон java.com.mk хостот и преземање на некои header-и од html response-от...
прочитај повеќе >> 
new URL(String address)
прегледано:  170780
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
прочитај повеќе >> 
Креирам слика со тескт во нејзе
прегледано:  167656
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
Цртање на едноставен квадрат со центриран текст  во него
прочитај повеќе >> 
new Socket(String addr,int port)
прегледано:  169728
 вкупно гласови:  0
 средна оценка:  -
 коментари:  0
прочитај повеќе >> 
пребарување
најди
 
Форум
 
JugMK
GetJava Download Button
http://www.eclipse.org
 
 
 
 
Copyrights © 2006 - 2024 by Java.com.mk
Права и правила за користење на java.com.mk
Контакт адреса:
contact AT java.com.mk
Powered by Supernova v.0.70 beta
JavaTM и Java-базираните ознаки се трговски марки или регистрирани трговски марки на Sun Microsystems, Inc. во САД и други држави. Java.com.mk никако не соработува со Sun Microsystems, Inc.
Сите други трговски марки се сопственост на нивните сопственици.